欢迎访问浙江成考网 ! 本网站主要为广大浙江考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以浙江省教育考试院www.zjzs.net为准。
  • 2021年浙江成人高考指导报名入口
  • 当前位置:
    主页 > 成考试题 > 高起专 > 2020年浙江成人高考高起专英语精选试题及答案(1)

    2020年浙江成人高考高起专英语精选试题及答案(1)

    发布时间:2020-12-16
    来源:江苏成考网
    点击:

    2020年浙江成人高考高起专英语精选试题及答案(1)。

      Ⅰ. Phonetics (10 points)

      Directions:

      In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

      1.A. club B. tomb C. comb D. climb

      2.A. food B. cool C. school D. flood

      3.A. town B. how C. down D. snow

      4.A. each B. peach C. break D. deal

      5.A. hear B. fear C. dear D. wear

      6.A. receive B. friend C. field D. piece

      7.A. question B. notion C. exception D. vocation

      8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact

      9.A. where B. what C. whose D. white

      10.A. switch B. hatch C. character D. match

      Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

      Directions:

      There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

      11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

      A. just has got married B. has just married

      C. was just married D. has just got married

      12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

      A. had to B. have to C. has to D. must have to

      13. Rarely _______ so difficult a problem.

      A. she could have faced with B. could have she faced with

      C. she could have been faced with D. could she have been faced with

      14. ______ a dog on the road, the car stopped.

      A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

      15. I asked my teacher _______.

      A. what courses should I take B. should I take what courses

      C. I should take what courses D. what courses I should take

      16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

      A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

      17. There aren’t many pandas ________ in the world today.

      A. alive B. living C. lively D. lived

      18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

      A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

      19. It _______ to me that he was jealous.

      A. happened B. took C. occurred D. felt

      20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

      A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

      21. Please ______ me at the station on time.

      A. meeting B. to meet C. meet D. met

      22. _______ “hello”, he reached out his hand.

      A. Said B. Saying C. To say D. Say

      23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

      A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

      24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

      A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

      25. Please telephone me half an hour _______.

      A. in charge B. in advance C. in time D. in front

      26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

      A. are B. is C. are being D. is being

      27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

      A. refer B. suggest C. recommend D. propose

      28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

      A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

      29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

      A. as B. so as to C. so that D. so as

      30. His report on the space exploration was really ________.

      A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

      31. Your chair needs _______.

      A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

      32. I hate to see papers _______ in pencil.

      A. writing B. to write C. written D. write

      33. The job made her dependent _______ her husband.

      A. on B. from C. of D. to

      34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

      A. had made B. made C. is making D. has made

      35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

      A. catch B. accept C. take D. listen

      36. _______determines a good meal varies from country to country.

      A. What B. That C. It D. Which

      37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

      A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

      38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

      A. us going B. we are going C. to go D. our going

      39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

      A. run away with B. run down C. run off D. run out of

      40. It was in 1930 _______ he became a university student.

      A. when B. that C. which D. and

      41. I am very _______ to you for your help.

      A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

      42. You _______ go now. It’s very late.

      A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

      43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

      A. it B. this C. there D. which

      44. Why not _______ me earlier?

      A. to tell B. tell C. telling D. told

      45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

      A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

      46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

      A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

      47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

      A. similar B. equal C. compared D. corresponding

      48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

      A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

      49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

      A. when B. that C. until D. after

      50. In his time he enjoyed a reputation _______.

      A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

      C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart

      参考答案

      Ⅰ. Phonetics

      1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A

      8.B 9.C 10.C

      Ⅱ. Vocabulary and Structure

      11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A

      18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A

      25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B

      32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D

      39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C

      46.C 47.B 48.A 49.A 50.B


    更多浙江成考资讯考生可加入浙江成考网成考考生交流群,群内有老师可免费在线咨询,掌握成人高考报考条件、备考知识等。

    免费获取
    【浙江成考网】
    为您定制的
    学历提升方案
    浙江成考网声明:
    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
    (二)网站文章免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与本站联系,我们会及时进行处理解决。
    本文地址:http://www.zjckw360.com/zjckgaoqizhuan/496.html
    本文关键词:
    Copyright 2012-2021 浙江成考网 www.zjckw360.com All Rights Reserved.
    声明:本站为浙江成考民间交流网站,最新成考动态请各位考生以省教育考试院、各市成考办最新通知为准。
    本站地址:浙江省杭州市萧山区北干街道金城路560号心意广场2幢1302-4室 网站地图 备案号:浙ICP备2021011188号
    版权所有:杭州启奥教育科技有限公司
    网站资质认证
    考生在线服务 考生微信交流群
    考生交流群
    返回顶部